Monday, April 20, 2009

Kau Yang Punya - Malique ft Najwa

>>>hafiz af7 dapat lagu ni sebagai lagu tugasan minggu ni. lagu ni best, byk2 kali dgr mmg best. tp name pun lagu baru, x familiar lagi. ade yg baru je tahu kewujudan lagu ni. fan2 hafiz toksah r bikin ribut, baik korang hafal lagu ni supaya nanti time hafiz perform korang dpt feel same. ni lagu drp album first solo Malique. aku ekceli baru je seminggu dua ni duk ulang2 nyanyi lagu ni, tup3 hafiz akan perform. cuma aku bimbang hafiz susah nak hafal lirik...fuh, panjang tuh. naseb badan la ko hafiz... all da best.

lirik Kau Yang Punya

Korus:
Jangan kau bimbang sayang
di mana ku berada
dengan siapa ku bersama
jangan bimbang
ku tetap
kau yang punya

Verse 1
Bertukar pandangan, senyum
bersalaman ke sekadar berkawan
dan bila cinta dah mula berputik
ah, tak tidur malam
angan-angan jadi pasangan
dah menjadi kenyataan
yang nyatanya, telah banyak kita harung
adakalanya rasa bebas, kadangkala terkurung
kita pernah berpisah dan kembali
berpisah dan kembali
kembali kerna pengorbananmu kuhargai
hilang separa masa bersama keluarga
teman-teman huru-hara tiada lagi, tata, bye bye
tiada lagi huhu haha
jadi sebagai gantinya lagu ni kau yang punya
yang kau nyanyikan, aku nyanyi juga
tak sempurna, tapi ku kan tetap coba
dan janji-janjimu kujanji juga, yup
kini kau dalam duniaku macam hip hop

Korus

Verse 2
Kerjaku memang kejam
punca matamu tak boleh kejam
bermalam, bukan berjam
dimana? dengan siapa kubersama?
berpeluh, bertenaga dengan mic ku berasmara
yang lihat masih menjerit, si genit masih mengenyit
bungkusan dilontar sepuluh digit masih terselit
nah, tidak teruja, mungkin sudah tua
tiada lagi show, kemudian after party
tiada lagi party, kemudian hotel lobi
yang lain masih berpesta
biarkan saja mereka, mereka masih muda
aku ditelefon kalau tak disisimu
dan kalau dengar suara, itu tv atau lagu
jangan bimbang tiada siapa bersamaku
dan jangan bimbang kalau tiada yang berlaku
nope

Korus

Verse 3
Satu fakta, dua penipuan
yang pertama kita ambil, dua buang
kenapa mengeluh?
dengar cerita lagi, dah jenuh berkali-kali
komplikasi dalam komunikasi jadi konfrontasi
mulut orang perosak reputasi, pembunuh motivasi
mereka pakar fabrikasi, modifikasi
di depan senyum, belakang dengki
yang cemburu mungkin teman kita sendiri
siapa tahu?
peduli, kita dah semuanya bersama
dah senang bersama, dah susah pun bersama
ketawa bersama, menangis bersama
kubersumpah harap kita mati pun bersama
ke akhirnya

Korus

Kuhanya punya kau
dan
hip hop

Outro

Kujuga bimbang sayang
di mana kau berada
dengan siapa kau bersama
jangan lupa
kau tetapku yang punya


^,^

3 comments:

azyze gomez said...

widy,
saya sokong kamu.
lebih baik kita stay positive dari kita dok merapu meraban kutuk sini sana.

better join layannn dengan hafiz malam konsert kang. biar bergema stadium tu dengan suara kita yang accompany Hafiz. Yang kat rumah pun bleh layan sambil minum kopi!

Yang penting: VOTE!

Laila_Q said...

ko suke hafiz ke?

widydib said...

hafiz tu talent dia besar...
aku xminat sgt dia...tp setiap kai dia nyanyi aku x sakit telinga n sedap jer...

Related Posts with Thumbnails