Tuesday, April 28, 2009

buah ape ini

yummu yummy....
sedap buah ni...
very sweet...dah la free...
special buah ni, korang xkan jumpe org jual.
buah ni xmain jual2.
kalau nak, tanam r pokok nya...
..
tahu x name ape buah ni...
aku kat sini panggil 'buah kekuk'
aku rase ni bahasa org ganu kot..
tp kalau official nye name, aku x taw r.
ade jgk org panggil, buah cerry....tp ni bukan cerry.
haa...ni pokok dia...
omak aku yg tanam beberapa tahun lepas...
skrg dah besor ini.
byk berjasa ngan aku, dah byk masuk perut.
skrg ni dia berbuah merah2,byk sgt.
balik keje, rutin aku kutip buah2 ni.
ye r, bukan selalu dia masak merah2...
kadang2 ikut musim...
^,^

1 comments:

norainiammran said...

ain panggil ni buah ceri.. ceri malaysia.. heheh

Related Posts with Thumbnails