Monday, September 7, 2009

hey hari ni cuti, kamu buat ape?

aku? cuti? hari ni cuti...owh patut la syok giler aku tidor. pukul 10.30 baru bangun...huahuahua... tp hari ni aku rajin skit, aku basuh kereta ayah aku tau. kesian aku tgk kereta tu, mentang2 tuannya xde skrg, x mcm kereta dah rupenya. lepas aku basuh kereta, aku basuh baju plak. baju kurung yg aku kumpul2 sampai penuh satu bakul, telah aku settlekan hari ni. tp jgn kau bimbang sayang...aku basuh guna washing machine...muahaha... xde guna tangannya, alamak berbuka puasa azan zuhur la aku. pukul 12.30 aku layan ketuk2 ramadhan sheila rusly jap. lepas tu aku mandi...lama jgk la aku mandi sampai agak2 makruh la puasa aku hari ni...:P lepas solat zuhur aku ngadap lappy, menyinggah di mana2 website, blog, bace akhbar online, tetibe aku terlelap. aku sedar dah pukul 5... petang plak, aku temankan anak2 saudara aku mandi kolam. kolam segera blakang rumah je, sampai pukul 6 aku rendam mereka berdua. pukul 6 mase aku layan wadi unung plak...jgn kacau2 i. no no no.... pukul 7 aku p siram pokok, lebih kurang 5, 6 pasu aku siram azan pun berkumandang. berlari2 anak aku menerkam air longan yg dibancuh mama ku tersayang. lepas terkam segala benda yg ada, baru aku solat dgn perut yg hampir2 nak pecah...:D pkl 8 aku layan jangan lupa lirik...opsss sorry akak x pergi terawih. alasan??...akak kena jaga anak2 saudara ni hah...:p lepas layan jangan lupa lirik, aku layan senandung si dayang plak. sampai la habis cerita tu, aku p bilik air dan mandiii... lepas mandi aku ngadap lappy for the second times dan meng'create' entry ini... setelah entry ini di publish, nescaya aku akan masuk tidor kerana esok aku mahu keje. itu saja la care aku habiskan cuti satu hari....k nyte2 :).... ^,^

3 comments:

Nakamura Kazuki said...

cuti ambe hari ni lepak umah ja..petang turun gi bazar ramadhan..malam tarawih dan seteusnya bersedia nak tido...kekeke....bosankan....member takda minggu ni sume balik kampung....tu arrr..bertambah bosan

ashie023 said...

dib, aku ske giler lagu siti, yang lam wadi unung tuh, tp tak tgk sgt lah...sebab kul 6 waktu aku g bazaar..dah camne dah citenye?

ashie023 said...

dib, aku ske giler lagu siti, yang lam wadi unung tuh, tp tak tgk sgt lah...sebab kul 6 waktu aku g bazaar..dah camne dah citenye?

Related Posts with Thumbnails