Wednesday, May 27, 2009

nurse merempit :D

hakhakhak....tajok x boleh blah punyerr...
alkisah kelmarin aku balik keje, terserempak ngan nurse bawak motor laju sungguh....
tgk dr belakang cam kenal jer...ghupenyer mak aku lor....*padahal dr awal dah taw mak sendri...huhu

mak aku mmg suke pergi keje ngan moto sbb kat hospital susah nak dpt parking. kadang2 tumpang aku je n aku drop kat hospital sbb tempat keje aku ngan hospital one way. tp aku slalu g keje awal...tu yg mak aku rempit motor jer. jarang2 aku balik same time ngan mak aku. aku balik keje lewat...selalunya kalau aku sampai kat umah, mak aku dah siap guling2 dah... ni kira fenomena yg jarang2 berlaku...akhir2 bulan ni byk perkara pelik berlaku... **ntah ape2 la aku merepak..mungokkk laa...

eyh...perasan x, aku g keje awal, balik lambat....
kamu perasan x???
hahahhaha....
akulah contoh pekerja terbaik..kwang3...

aku rase cam nak explain je pasal aku g keje awal. aku ni bukannyer suke datang keje awal. x suke langsung... tp nak wat camne, terpaksa. korang taw x, aku kat sini kena clock in guna sistem komputer. so datang keje tu nak kena switch on komputer dulu. paham2 la komputer ni...kadang2 buat hal. internet pun same...sistem tu sendri lagi la menyeksakan. kadang2 nak bukak sistem tu punya la lame. pendek kate byk sgt rintangan nak clock in attandance. ambik mase 10-15 minit jgk laa...kalau lebih kul 8, attandance kaler merah. kalau sampai kul 7.55 mmg nasib malang la...konpem merah. oleh kerana sebab itulah makanya aku selalu datang awal ke pejabat. tp awal2 aku pun, aku ttp yg paling lewat. haha... ^,^

3 comments:

ashie023 said...

sistem clock in cap ayam ni..slalu xleh pakai..nyampah kalau ada outstation je, mesti xleh masuk..arghhhhh....kalau nak clock in, mesti tenet pg tu lmbt..

Nakamura Kazuki said...

entry kekeluargaan yang best..terhibur aku membaca...

widydib said...

ashie: mmg r...sistem cap ayam itik lembu kambing...hehe

nakamura: thanks...aku pun terhibur baca entry di blog kamu...

Related Posts with Thumbnails