Friday, March 27, 2009

dihantui ghost

ghost tu hantu...ye aku mmg tahu. korang pun tahu... huhuhuhu...mengerikannn... semua takut hantu kann...aku pun... tp kita jgn lah sampai takot kan hantu melebih2 sgt. yg perlu kita takot adalah ALLAH SWT. paham??? hehe..tetibe sentap.

tp ghost yg aku maksudkan bukan hantu yg heeeeeheheheheheeee mata terbelalak tuh.... ghost yg duk menghantui aku ni ialah satu software, namenye norton ghost. benda alah ni org guna tuk klon. means kita klonkan satu komputer then kita masukkan ke komputer lain. ataupun kita klonkan pc kita then nanti kalau kita format kita ambik je yg kita dah klon tuh masuk balik dlm pc. so kita xpayah dah nak install software2 lagik sb semua benda yg kita dah install tu dah kita klonkan. betul x aku explain nih...huhuhu... cam gitu r...aku taw korang taw kann.


ekceli aku mmg penah dgr la psl ghosting komp ni tp aku mmg blom penah buat lg. so secara praktikalnya aku mmg xde pengalaman. praktikal ni penting, kalau tahu teori je mmg payah. so aku mmg dlm kepayahan la ni. td bob dah ajarkan, tp still samar2 jgk. aina pun dah explain, dlm phone live dr pekan lagi... tq la kawan2...

ok, aku x kesah sgt x tahu ghosting komp kalau x membabitkan kerja aku. tp sekarang semua org nak klon kan pc. sbb senang, cepat n selamat. jadik aku mmg kena tahu hal ni. aku kena belajar benda ni btl2, kalau korang ade ilmu pasal ghosting komp, meh kongsi r ilmu korang. sejak duamnejak ni aku suke bebenor menceduk ilmu org...hahaha.... ^,^

2 comments:

Uncle Dol said...

dib,
try cari software Acronis True Image. mungkin dpt solve problem tu. hehee.. Norton Ghost ni agak complicated sikit.

errr.. harddisk dh di set as master ke belom? if not, set the disk as master and the disk that u want to ghost to slave. ;)

hehee...

Caja said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails