Tuesday, December 16, 2008

holiday lepas...

11 dec- aku n family (papa, mama, me, acik n iman) g holiday khamis lepas. kami bertolak kul 5.30pm...sampai kat kemaman jam plak kat bukit kuang. so kami solat maghrib kat masjid area kemaman. masjid nyer kat area kasa limbong..nampak la bangunan time blaja kat jasper dlu. wahh..terimbau kenangan nih.
pas solat, kami trus kan perjalanan...singgah kat R&R temerloh. my mum suke bebenor makan nasi lemak kat sni. so kitaorg makan2 sambil tgk citer puaka niang rapik. pas makan segala bagai, kitaorg pun gerak ke umah along kat lachang. tak jauh mane pun, dlm 45 minit je lg. pukul 11.00 kami pun sampai umah along...rest n sleep.

12 dec- esoknyer...pas bekpes n siap2,kitaorg bertolak kul 9.30am. kitaorg nak ke zoo negara...jgn lupe colek yaya yea. my mum nak bawak yaya g zoo negara. kami singgah kat bukit tinggi beli jambu air. sampai kat zoo kul 11.00am. kami lepak sane almost 2 jam gak.

then gerak nak cari masjid, my dad nak solat jumaat. jumpe masjid kat kelab golf darul ehsan. my dad solat c2 n kitaorg lepak2 sampai la kul 2.30pm. seterusnyer kitaorg nak g makan lak. kami lunch kat area ampang..sbb pas ni kami nak trus ke shah alam (umah angah).

siap makan kul 3.30ptg...so kitaorg lepak kat giant coz angah n her hubby x balik keje lg. shopping2 skit kat giant n makan2, kami pun ke umah angah. abg nas aka husband angah mai kat giant nak tunjuk kan jalan ke umah dorang kat seksyen 6. sampai je kitaorg pun melakukan 3 perkara rest,bath,pray.

malam nyer...dlm kul 9pm, abg nas n angah bawak p makan. pas makan, angah bawak lak p uptown shah alam. tempat ni bukak pukul 10pm sampai ke subuh. ikutkan mmg penat, tp sbb dah alang2 datang cni...singgah je la. best jgk kat sini, brg2 byk n murah2. so ade lah 2,3 stuff yg aku angkat. hiksss... after that, balik n trus tido. zzzzz....

13dec- esok pagi...angah p beli nasi lemak for bekpes. kami melepak jer kat umah angah. papa p servis aircond, abg nas plak p baiki keta dia. so kami kuar umah pas zuhur. kitaorg p makan nasi ayam kat area umah angah..sdap wooo... pastu trus g tesco...shopping baju...sponsor by my dad. my dad cakap limit rm150 sorang. apalagi.....

kul 4pm, kami ke wet world plak. sampai sana dah lewat, pastu ujan plak. so kami lepak2 kat akuarium sebelah wet wolrd jer. tgk ikan pelbagai jenis...ikan pun ade semahal rm35,000.00...ape kes kan...baik aku beli keta. wahh...

lepas melepak kat akuarium, kami nak ke umah ayah teh plak kat taman warisan datuk keramat. ayah teh ajak singgah ke umah dia, katanyer nak blanja makan nasi lemak antarabangsa. pokri dr kajang pun datang join jgk. abg iawan, abg han n adek (anak2 ayah teh..kazen2 aku r) pun ade same. dorang dr ampang. mmg riuh rendah la bile dah berjumpa cam ni kan.

kul 9.00 pm...kami gerak nak balik ke umah along. sampai umah along kul 10.30pm. sampai je adif x sleep lg. wahh..tgu mak teh yea. mak teh x buy pape pun tuk adif...next time lorr.

14 dec - pagi tuh dorang pergi tgk gajah kat kuala gondoh lanchang. banyak gajah kat c2. siap ade pertunjukkan lg. tp aku x pergi...malas. baik tido kan...hiksss. ptg dlm kul 3.00 kami pun balik la ke dungun. sampai kerteh kami lepak kat mcD...mama n papa plak g solat maghrib. kami plak solat maghrib kat paka, umah su bedah. tumpang solat, sambil2 leh la menziarah. kul 8.30 kitaorg selamat sampai umah. alhamdulillah.... kul 9pm, papa ade janji nak khatan seorang budak. balik holiday trs keje...hiksss.


p/s: picture nanti aku masukkan kemudian. sangat malas nak kuarkan dr kamera.... ^,^

2 comments:

Monkey D Luffy said...

bestnyer berjalan2

widydib said...

jalan2 mmg best..
tp x best lah hang x ikut skali...wahhh...hahaha

Related Posts with Thumbnails