Saturday, February 7, 2009

lauk ku cukup sodap sekali

tadi aku lunch skali ngan mama, acik, n cumi. mama pagi2 lagik dah kuar, katenyer nak pergi berurut. dah buat appointment dah, class kau tukang urut skrg. kena wat temujanji, kerna dia punya ramai clients. mama dah pesan kat cumi x payah masak, dia nak belikan lauk kedai jer. so mama tapau lauk pauk kat kedai seberang jalan murai, tepi umah makcik minah yg anaknyer doktor kat hospital klang, yg kahwin bulan lepas tp lagik 3 minggu dah nak dpt anak!!!

kwang3x...lokasi kedai tu aku reka jer sbb aku x taw pun mak aku beli lauk ni kat mane. tp yg pasal anak makcik minah tuh, betul.... tp korang jgn heboh2 plak, nanti malu dia.


yg boleh mak aku beli kari kepala ikan ni bkn ape, semalam aku tgk citer Warung Kita kat astro, pengacara nyer bawak p makan kari kepala ikan...waduhh lazat sungguh. tup3 mama bwk balik kari kepala ikan, i love you lah mama. mcm dgr jer bisikan hati anak tersayangmu ini.


ini ikan keras ekor, ekornyer walau keras tp tetap patah. ade satu lg walau...walau patah tp kesedapannyer x terjejas...mahupun tercalar.

kerabu perut. tinggal skit je lagik, baru igt nak snap. haha...konon nak tempek dlm blog. siap suruh cumi berenti jap makan, takot habis, gambar x snap lagik. apahal kann...

ni lah ikan faveret ni. ikan tenggiri...

kalo prasan, ayam x kelihatan langsung kat c2. dimana aku sgt suke.... kat umah aku xleh r kalo x masak ayam, mahu nyer ade org mati kelaparan kannn. adik bongsu ku yg sorang tuh, kalo x de ayam x berseri idup dia. mesti ade ayam, baru lah ade senyuman. so saat2 dia x de ni lah, boleh kita lupakan ayam jauh2.
itulah, lauk pauk lunch tadik. x abis pun makan...tiada diikut nafsu syaitan. tadi baru jer called cumi, nak kasik taw dah sampai selamat sampai kat dungun. then cumi cakap tgh makan, habiskan lauk pauk yg adoo. lisa...kazen aku pun join skali temankan cumi.
^,^

1 comments:

aDuKa said...

aargghh.. gile ah widy.. sodap je aku nengok nye.. dah la tgh lapo neh.. aarrr.. cam nak mkn je monitor ni..

Related Posts with Thumbnails