Wednesday, September 22, 2010

tarikh penerbangan

tahun mama n papa akan ke mekah menunaikan haji. ini kali ke3 bg papa tp kali pertama utk mama melakukan haji. walaupon ini kali ke3 utk papa tp ini kali pertama papa pergi sepenuhnya perbelanjaan sendiri dan bukan utk bekerja. kalau umrah mereka dah penah pergi *aku jek blom pergi..impian! inshaAllah.. tarikh penerbangan mereka ke mekah pd 16 oktober 2010, penerbangan terus ke jeddah dr terengganu. 16hb tu maknanya x lama lg..x sampai sebulan, oh no!!! sob3....

2 okt ni kami akan adakan kenduri doa selamat kat raub, kampung papa. dan pd 10hb okt plak kenduri di losong, kampung mama. cikma pun ikot sekali ke tanah suci, jadinya mereka kesana bertiga. sedih? op kos aku sedih...jauh tu, beribu batu...kita x taw ape akan berlaku disana. aku mendoakan keselamatan dan kesejahteraan mereka sepanjang disana. inikan salah satu ibadah, rukun islam kelima. aku mendoakan papa, mama dan cikma akan selamat pergi dan selamat pulang. dan juga semoga ibadah yg dilakukan kelak akan diterima olehNYA.

p/s: raya haji tahun ini aku beraya tanpa mak ayah...tp xpe cumi ade. for sure aku beraya di losong nanti. raya haji di kampong aku same meriah dgn raya aidilfitri. ^,^

1 comments:

cik yaya said...

jgn lupe jmpt ak knduri kat raub.haha

Related Posts with Thumbnails