Monday, December 14, 2009

setelah hampir 6 tahun bersama

laptop ni aku beli mase aku semester pertama study kat pdt. aku beli fresh from lowyat dowh, atenye nak murah kan. aku g sane naik bas...angah temankan aku coz dia kenal n tahu camne nak boleh sampai ke lowyat...huhuhu... kami naik bas malam hari dengan cash money rm4000 dlm poket, sampai subuh hari di stesen putra. dengan x mandi tp gosok gigi aku ke lowyat...hakhakhak... lepas beli trus balik! tu la kenangan aku nak mendapatkan my lappy ni. benda alah ni sgt tahan lasak...dah jatuh brape kali, but still ok. organ dalaman dah byk yg tukar. kalau x silap aku...hdd 2x tukar, cd drive dan bertukar ke dvd/rw, keyboard pun tukar baru, charger 3x dah bertukar ganti, bateri pun dah nak 'kong'...tp leh tahan lg, kalau x guna charge..boleh la tahan about 20minutes. cuma motherboardnya sgt tahan...x penah nak rosak. alhamdulillah...and till now its still ok.

cuma baru2 ni lappy aku ditimpa kecelakaan skit. korang hayatilah gambar2 kat bawah...lappy aku cam hidup segan mati x mahu ghupenyer...huhu... LCD dah pecah, sekali pandang cam wallpaper jer... ntah camne la leh jadi gini. rasenye ade yg pijak lappy aku tp xtaw sape. my mistake lorh...im careless sgt.

then button kat keyboard aku jgk dah hilang 2. button hurup Y n button window....

dan ini plak bahagian blakang. ini mase aku g induksi kat melaka, beg laptop aku jatuh dr kerusi. ingatkan x de pape lappy kat dalam. tp sampai hotel...huhu...pecah rupenyer. adoiyaii...dah naseb...



so rite now...aku ngah survey2 laptop baru. nak survey brand yg terbaekkk, harga terbaekkk... tp ngah pikir2, mane aku nak cilok duit...hahaha....:P
^,^

2 comments:

ashie023 said...

hok ambe pong butang =+ dah tercabut..ank sedara main..kekeke..padahal baru je beli..hancuss tul

widydib said...

dbah punyer pun anak sedare jgk penyebabnyer...
demi anak sedare redha je lah cikgu...huhu

Related Posts with Thumbnails