Tuesday, November 22, 2011

memang takdir malaysia juara


kemenangan kita diperolah dari hasil bola yang bergolek masuk ke gawang dengan sendirinya ...anda perasan? haha...flashback balik bagaimana bola tendangan penalti badrol bakhtiar walau berjaya ditampan oleh penjaga gawang indonesia tapi tetap bergolek masuk gawang dengan penuh dramatiknya. itulah namanya kuasa Allah...takdir yg dah tertulis. bukan kecil rasenya kekecewaan sang garuda, keangkuhan dan kesombongan memakan diri. dan bukan sedikit juga kegembiraan sang harimau...dah nama pun emas bolasepak ibarat ibu segala pingat! menang kutipan emas paling banyak pon xde makna kalau x menang emas bolasepak.

aku nak tunjukkan satu video yg aku ambil dari laman utube bagaimana tidak bertamadunnya rakyat indonesia yang langsung tidak punya rasa hormat kepada lagu kebangsaan malaysia...kalaupun mereka tak mahu menyanyikan nya, its okay..kalau tak mahu berdiri its fine...tapi u guys should shut ur mouth! do respect others lah..ini tidak mcm dalam zoo, ibarat monyet2 yg x de akal.

lepas tgk video ni ape perasaan? geram? marah? sedih? terpinga2? hahaha...aku jujurnya mmg sedih! x sangka di zaman skrg masih wujud lg manusia2 yg tidak punya tamadun seperti rakyat indonesia ini..buat malu negara jer.. n for me rakyatnya mencerminkan kepimpinan negara! negara mundur gitulah kekdahnyer...

ok ini video jaringan penalti...perhati bola tendangan terakhir dari badrol, fokus bola yg akan bergolek-golek masuk gawang dan memberi kita kemenangan..alhamdulillah ya rabb...akhirnya our young tigers show their taring hihihi

^,^

1 comments:

ashie023 said...

TAHNIAH MALAYSIA

dorg indon camtulah, xde tamadun...dorg hengat dorg je best.

deme tgk dok lg yg pasal silat ngan basketball..negara lain pun cam x ske je ngan indon ..

Related Posts with Thumbnails