Sunday, October 25, 2009

hari aku cuti....

pagi tadi aku berjaya jgk ke klinik gigi...nasib aku dpt membawa kereta ayah aku dgn jayanya...muahahaha... habis rawatan, aku mintak mc....makanya bercoti lah aku hari ni. tp masalah gigi aku blom settle lagi. aku kalau ikutkan nak babut aje gigi bongsu ni tp doktor advice aku supaya tahan dulu sakitnya nanti bile dah x sakit baru boleh cabut. utk cabut gigi tu kena buat pembedahan kecil. gusi aku kena belah...x boleh sebarang tarik takut nanti rahang akan patah! mak oii...ngeri plak aku dgr. doktor tu bg aku ubat tahan sakit yg paling power...hah ambik ko! before nak cabut gigi ni aku kena xray dulu, xray plak xde kat klinik gigi ni, almaklum klinik swasta. dorang mintak aku xray gigi kat kerteh nun. tgk la mcm mana, selagi boleh tahan sakitnya, aku tahan aje.
ini bukanlah gambar xray gigi aku tp aku nak tunjukkan lebih kiurang mcm ni lah keadaan gigi bongsu aku yang tumbuh secara horizontal. tp keadaan aku lebih dahsyat sbb gigi bonsu aku dah membesar dibawah gigi sebelahnya.
aku nak nasihat skit, pd adik2 yg baru nak tumbuh gigi bongsu, korang cabut aje la. x memberi paedah pun gigi tuh. menyakitkan ade. mcm masalah aku ni, gigi ni tumbuhnya menyimpang. dia p langgar akar gigi sebelahnya...dan tumbah dgn majunya dibawah gigi sebelah! sbb tu lah, gigi aku jd sakit...gigi sebelahnya dah senget. huhu...cam klakorkan tp sakit weii.... skrg aku nak tido...nak releasekan bebanan pikiran ni. aku punya kepala pun sudah pening2 ni. mau muntah rasenyer....:(
^,^

2 comments:

cahayachenta said...

aku bc citer ko pn dh rs ngeri ok..tak takut ke nk buat operation???

widydib said...

aduh....cik cahayachenta ku sayang... bukan setakat takut dah ni tp dah rase menggigil nak tercabut jantung tau...hehe... doa2 la semua baik2 aje...k.

Related Posts with Thumbnails