Wednesday, February 1, 2012

Langkawi Must Do....Shopping!

ini nak update pasal rombongan cik kiah ke pulau langkawi 18hb - 21hb 2012 itu...nak kena update jugak nanti basi..gagagaga. saya dah lama sebenarnya tak ke langkawi. dah 10 tahun kot, saya bukan selalu pergi langkawi tp pernah la ke sana. dulu masa saya form 3 pergi dengan family,ada rombongan hari keluarga..masa darjah 6 pun pernah datang lawatan,masa tu lawatan akhir tahun lepas habis UPSR..mase kecik2 dulu pun pernah, mase tuh kazen saya kerja sana. ini after so many years, saya kesana lagi..teruja jugak sbb dah lama tak ke langkawi.

bertolak malam 18hb dari dungun ke jeti kuala perlis, sampai sane ngam2 pukul 8am. naik feri ke pulau langkawi pukul 10.30 am. kalau pergi langkawi harus shopping kan jadi aktiviti pertama disana pergi ke kilang batik...lepas tu kilang minyak gamat. settled beli gamat and batik, badan dah penat terus check in hotel, kami menginap di hotel langkasuka. petang lepas asar, pergi shopping lagi kat Idaman Suri..macam2 ada...macam2 lah ko beli..

esoknya kami pergi ke sungai kilim nature park dan cable car geopark di gunung mat cincang. ini tempat baru, dulu2 xde lagi benda ni. ceritanya tempat2 ni dibuka zaman pemerintahan PM ke5. dulu saya datang langkawi pergi ke makam mahsuri, beras terbakar, underwater world tapi sekarang lain dah..x ke situ dah hala tujunya. kami pergi jugak ke galeri tun mahadir mohamad. satu galeri saya pusing...ambil2 gambar, kekdahnya camera kena charge rm2 so snap la banyak2! gambar kat cable car xde sebab saya tak naik..memang saya tak akan naik benda itu...NO! di sungai kilim pon saya x join rombongan masuk gua, naik bot bagi pari makan, tgk helang segala...saya tak mahu join.

lepas zuhur, aktiviti seterusnya SHOPPING..gagaggaa...semua excited okay.. kami pergi kedai RAM dan Haji Ismail, shopping sakan semua. mama n me shopping chocolate jer..rm500 juz for chocolate. mmg syurga betol..ambik je chocolate mane kamu mahu...hehehehhee...ambikkk jerrr...mama bayar hehehe..

sebelah malam ade ceramah...sila tadah telinga., tapi sorry la saya sumbat earphone, layan kpop. mati kot saya nak layan ceramah bodoh dari penceramah yang katak si katak lompat... dah lah ceramah kena bayar...paksa taw rm10 sorang..mak x rela nokssss gagaggagaa..

20hb dah nak balik..feri pukul 10.00 pagi, sampai jeti kuala perlis cuaca panas betol, terus masuk bas dan balik. badan dah lenguh segala, tangan mcm nak patah.. sampai dungun jam 3am..paginya kerja pulak..juz nice hahaha...

saya teringin lagi nak ke pulau langkawi, tp kali ni nak pergi holiday yang dalam kata sebenarnya holiday without shopping..haha... langkawi ni sebenarnya sgt cantik permandangan, tempat boleh release tension. tp entah macam mane setiap kali ke langkawi masing2 stress,, haha..sbb shopping terlebih kannn.. kali ni kalau ke langkawi lagi saya nak stay kat chalet tepi pantai....bestnya lepaking tepi pantaiiii...insyaAllah soonnnn...:)
^,^

2 comments:

Bidasari said...

jom!lama juga tak holiday kat langkawi wp kg kat perlih

pkg seridungun said...

jommmmmmmmmmmmm

Related Posts with Thumbnails