Tuesday, December 20, 2011

situasinya...

petang tadi aku g hospital nak ambik stok ubat tuk mama, sampai kat farmasi tu aku letak la slip ubat dalam box yg ade kat situ. sampai giliran aku, tergedek2 la g ambik ubat. ade 2 org ahli farmasi (AF) kat situ, yg sorang tu tanye aku..

situasi 1
AF 1: ubat ni mak awak ade banyak tak lg?
Me: ermmm ntah la cik..
AF 2: awak tak penah tgk ke ubat2 mak awak...
Me: tak pulak...
AF 2: awak ni...sepatotnya awak check skit ubat2 mak awak tu, dia makan ke tidak ubat..takot x makan je..
Me: eh mak saya makan ubat... dia tahu ubat2 dia sbb mak saya 'misi' kat sini jgk dulu..
AF 2: oooo...nurse kat sini duluuuuu * giler annoying muke n sore...sabor je lah..
Me: yeee tp mak saya dah pencen....................

situasi 2
Me: ermmm ade plastik tak? *ubat mmg banyak x muat tangan okeh!
AF 1: nak plastik ke? awak x bawak beg?
Me: beg saya kecik, x muat nak letak..
AF 1: camnilah nanti awak pesan kat mak awak kalau nak datang ambik ubat lagi bawak beg besar skit sebab kita dah x sedia plastik bag sekarang..
Me: erkkkk?? ok baiiiiii

phewwww....mmg menyampah giler aku ngan 2 makhluk Allah ni..saborrrr je lahhh.. mmg org keje sepital annoyss ekkk? tapi mak ayah aku takkk...:) ^,^

1 comments:

Tukang Jahit Anda said...

erkk....cmtu eh org farmasi tu?tapi ayah aku bukan cmtu ehhh....

Related Posts with Thumbnails